Sabtu, 23 April 2011

Kebesaran Allah dalam Peta

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام على من اتبع الهدى


Apabila kita renung kuasa Allah swt dengan hidayat dan kerendahan hati jua, maka Allah swt akan menunjuktampilkan pada kita kuasa-kudratNya pada setiap sesuatu yang nyata maupun yang ghaib tanpa terkecuali. KuasaNya itu pula, tentu akan kita yakini, bahwa ianya hanya menjelma dari Allah semata-mata ketika kita mengamatinya dengan sentuhan nurani kecil kita. Kerana kita yakini jua tiada makhluk yang akan mencapai bahkan melebihi pinggir batasan Ilmu yang kerdil itu tanpa adanya sentuhan seni Allah Yang Maha Esa Yang Maha Mentadbir sekalian alam.

Laksana Peta Timur Tengah atau Asia Barat yang kita hidangtayangkan ini, bila kita imbas sejarah maupun mencarigali lilipatan wawarkah manuscript atau handwrit usang yang kuno, maka kita pasti, bahawa tiada siapa yang membabahagi dan melukisbentuk pepeta tersebut melainkan mereka yang mengingkari Islam jua. Atau jika menganut Islam yang membahagibentukkan lukisan pepeta itu, maka pasti kuasa baratlah jua yang telah bersetujuteguh untuk mengesahsabitkannya di mata pengenguasa dunia.
Ternyata kuasa Allah swt memang wujud pada setiap sesuatu, walau ianya di tapak tangan pakar pengingkar.(Sila Klik Gambar Untuk Membesarkannya)

(Sila Klik Gambar Untuk Membesarkannya)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Mari jalin silaturahim dengan
Berikan komentar anda untuk kemajuan Blog ini.